CÉGBEMUTATÓ SZOLGÁLTATÁSOK TERMÉKEK REFERENCIÁK ELÉRHETŐSÉGEK

 

 

Forgalomtechnikai termékek

Zajárnyékoló falak

THERABET zajárnyékoló falak

THERAFA zajárnyékoló falak

 

TERMÉKEK / THERABET zajárnyékoló falak

 

"Zajárnyékoló szerkezet az ember és a természet védelmében"    

A THERABET zajárnyékoló fal ismertetése
 

A THERABET zajárnyékoló fal utak, autópályák, vasútvonalak, ipari, szolgáltatási létesítmények (szupermarketek, hipermarketek, hotelek, stb.), sportkomplexumok környezetében a zavaró hanghatások mérséklésére alkalmas.

A THERABET fal elemek szendvics szerkezetű, vasbeton hanggátló, szervetlen hangelnyelő és Heraklith, fagyapotból, modul rendszerben készülnek. A THERABET modulokat statikailag méretezett tűzihorganyzott "H" profilú acél oszlopok közé helyezzük el. A zajforrás felőli oldalon a zajárnyékoló fal elemeket a megrendelői igényeknek megfelelő színekben impregnáljuk. A zajvédő fal elem hátoldala natúr beton, festett, mosott-kavics, kőzúzalékos, esetleg burkolt kivitelben készülhet. A THERABET falak növényzettel is befuttathatók.

A THERABET zajárnyékoló fal a Szomor és Társa Építő Kft. fejlesztő munkájával kialakított termék. A fejlesztés során az akusztikai követelményeken túl kihívást jelentett a szándékos és a vétlen rongálás elleni védelem megoldása.

A falelemek kialakításánál olyan anyagok kerültek kiválasztásra, melyek megfelelően ellenállóak mechanikai behatásoknak. A gyártási technológia tervezésénél kerültük a bontható kötőelemek beépítését.

 

A THERABET zajárnyékoló panel

 

A THERABETH rendszer szendvics szerkezetű panel, a panel elemek 25, 35 és 50 cm-es vastagságban készülhetnek, részlegesen (THERABETH RHF) vagy teljesen (THERABETH THF) elnyelő kivitelben. A panelek vasbeton hanggátló, szervetlen hangelnyelő (THERWOOLIN) és a zajforrás felöli oldalán hangelnyelő fagyapot (HERAKLITH) rétegekből épülnek fel. A fagyapot réteg bentmaradó zsaluzatként történő felhasználási tulajdonsága teszi lehetővé, hogy egy teljesen homogén szerkezet hozható létre. A vasbeton hátfalnak köszönhetően a THERABETH falak rendkívül jó léghang gátlási mutatókkal rendelkeznek.

Termékjellemzők és mértékegységei Követelmény, mért érték Vizsgálati/értékelési mód
Terhelhetőség (kN/m2) Állékonyság, merevség, stabilitás Eseti statikai számítással az MSZ 15021, MSZ 15001, 15002 és 15004 szerint
THF 50 típusúpanel léghanggátlása (dB) DLr=26 dB, B3 Az MSZ EN-1793-2:2000 szerint vizsgálattal
Hangelnyelés
RHF 50/F (dB)
THF 25 (dB)
THF 35 (dB)
THF 50 (dB)
RHF 35 (dB)

DL£=6    A2
DL£=8    A3
DL£=8    A3
DL£=11  A3
DL£=5    A2
Az MSZ EN-1793-2:2000 szerint vizsgálattal

A zajárnyékoló falpanelek statikailag méretezet HEAA vagy HEA acéloszlopok közé kerülnek beépítésre. Az acéloszlopok a beépítési hely minőségétől és a fal magasságától függően erőtanilag méretezett vasalt kehelyalapokba kerülnek elhelyezésre. A statikai méretezéseket, valamint a szükséges falpanel típus meghatározását minden esetben a kivitelezés megkezdése előtt elkészült zajvédelmi tervnek kell tartalmaznia.

 

A THERABET rendszer előnyei

 

A THERABETH rendszer nagy előnye, hogy egy olyan szendvics szerkezet kerül kialakításra, mely oldható kötést és épségben lebontható elemeket nem tartalmaznak, újrahasznosításuk csak nagyüzemi módon lehetséges, ezáltal biztosított a rendszer rongálás elleni védelme. Vandálbiztossága mellett, a rendszer esztétikai megjelenése változatos lehet, mivel a zajárnyékoló falpanelek zajforrás felöli oldala megrendelői igényre különböző színekben impregnálható, a hátoldala pedig natúr beton és festett felülettel is kialakítható, valamint a falak növényzettel is befutathatók.

 

A THERABET zajárnyékoló fal beépítési méretei
 

Oszlop távolság maximum: 4,00 m
Magasság maximum: 6,00 m
Vastagság maximum: 0,13 m

A Szomor és Társa Építő Kft. előzetes egyeztetés alapján
 eltérő méretek legyártását is vállalja!

 

H (m) L (m) V (m)
0,96-3,96 0,50 0,09-0,125

 

A THERABET zajárnyékoló fal akusztikai jellemzői
 

A THERABET zajárnyékoló falak a vasbeton hátfalnak köszönhetően rendkívül jó léghang gátlási mutatókkal rendelkeznek = 27-30 dB.

Hangelnyelés szempontjából a THERABET RHF egy részlegesen hangelnyelő szerkezet = 5,5 dB.

A THERABET THF egy teljesen elnyelő típus, ahol az akusztikai igényeknek megfelelő hangolásnak köszönhetően a hangelnyelés 8,4 dB és 12,7 dB között változtatható.

 

THERABET zajárnyékoló fal referenciák
 

Mára már a THERABET típusú zajárnyékoló falak hazánk szinte egész területén megtalálhatók, mind a közúti-, és vasútiközlekedési, valamint az ipari illetve szolgáltatási (szuper-, és hipermarketek, hotelek, stb. ) zajcsökkentés területén, néhányat megemlítve: M0 autóút Nagytétény-Halásztelek és keleti szektor, M1-M7 autópálya közös szakasz, M3 Mogyoród, Bag csomópont, M7 autópálya Törökbálint, Jászfényszaru SAMSUNG gyárterülete, Pécs CORSO Hotel épület, stb.

         
Minden jog fenntartva. - Szomor és Társa Építő Kft. - 2010-2019.